Cumpărarea unei saltele: Sfaturi și Informații Utile

Există o multitudine de saltele, așa că am alcătuit un ghid cu o prezentare generală a tuturor tipurilor și stilurilor pe care le vei întâlni pentru a face alegerea saltelei perfecte mai ușoară!

Saltele cu arcuri


Salteaua se află în centrul patului, iar arcurile sunt în centrul saltelei. Cu cât numărul de arcuri este mai mare, cu atât nivelul de susținere este mai bun. Ei bine, aproximativ, pentru că aici lucrurile încep să se complice. Susținerea oferită de o saltea nu se reduce doar la numărul de arcuri, ci depinde și de grosimea sârmei, de numărul de spire și de densitatea arcurilor. În plus, există diferite tipuri de sisteme de arcuri (am spus că este complicat!). Deoarece tipurile de arcuri fac o asemenea diferență în ceea ce privește senzația generală a patului, merită să le analizăm mai în detaliu:

Arcurile deschise sau Bonnell


Arcurile deschise sunt opțiunea tradițională de arcuri, care prezintă rânduri peste rânduri de arcuri în formă de clepsidră. Există cel puțin 325 de arcuri într-o saltea de 150 cm. Modificarea numărului de arcuri și a grosimii sârmei poate varia nivelul de susținere. Saltelele cu arcuri deschise sunt utilizate pe scară largă în cazul paturilor de buget și de preț mediu.

Arcurile continue


Arcurile continue sunt realizate prin împletirea unei singure lungimi de sârmă într-o serie de arcuri întrețesute care urcă și coboară pe pat. Acestea folosesc bobine mici realizate din sârmă subțire și moale pentru a crește numărul de arcuri și pentru a oferi un pat cu o senzație de reacție foarte bună. Adesea comercializate sub nume de marcă specifice, paturile cu arcuri continue se încadrează în gamele de prețuri medii spre înalte.

Arcurile cu buzunar


Saltelele cu arcuri înfundate sunt adesea considerate cele mai bune soluții pentru saltele. Acestea sunt realizate din rânduri de arcuri mici; fiecare dintre ele fiind adăpostite în propria țesătură. Deoarece fiecare resort poate fi comprimat individual fără a le afecta pe celelalte din jurul său, un pat cu arcuri în buzunar este foarte flexibil, adaptându-se la formele individuale ale corpului și oferind suport exact acolo unde este nevoie. Acest lucru le face deosebit de bune pentru cupluri. Disponibile într-o varietate de opțiuni de susținere, paturile cu arcuri în buzunar se află de obicei în categoria de preț de la mediu spre mare.

Umpluturi și finisaje


Umpluturile saltelei oferă o pernă între dumneavoastră și arcuri și vă ajută să vă bucurați de un somn confortabil. Există literalmente sute de tipuri și combinații diferite de umpluturi utilizate, fibrele naturale, cum ar fi bumbacul și lâna, fiind mai scumpe și mai luxoase decât poliesterul și alte umpluturi artificiale. Același lucru este valabil și pentru căptușeală – stratul extern de țesătură bine țesută care menține umplutura la locul ei.

Deși saltelele cu arcuri sunt de departe cele mai comune, există și alte tipuri disponibile care oferă o alternativă excelentă:

Latex


Latexul este un material de calitate superioară, cunoscut pentru senzația de elasticitate și durabilitatea sa distinctivă și este disponibil într-o gamă de opțiuni de confort. Aceste saltele sunt adesea antimicrobiene și oferă beneficii pentru multe persoane care suferă de alergii.

Spumă cu memorie


“Spuma cu memorie” vâscoelastică este cea mai recentă adăugire la familia saltelelor din spumă. Această spumă de calitate superioară, de înaltă densitate, se înmoaie atunci când este introdusă în căldura corpului și se mulează pe poziția naturală a corpului în timpul somnului pentru a oferi un suport optim. Spuma își recapătă apoi starea inițială atunci când greutatea este îndepărtată.

Saltele cu spumă


Saltelele acoperite cu spumă combină o unitate tradițională de arcuri cu un strat superior de spumă (adesea viscoelastică) și, prin urmare, oferă ce e mai bun din ambele lumi.

Concluzie

În concluzie, cumpărarea unei saltele poate fi un proces copleșitor, cu toate acestea, cu cercetările și sfaturile potrivite de la prieteni, familie sau experți, o poți găsi pe cea perfectă pentru tine. Când cumpărați un pat nou, luați în considerare bugetul dvs. și ce tip de saltea va funcționa cel mai bine pentru obiceiurile dvs. de somn și stilul de viață. Luați în considerare dimensiunea patului care se va potrivi în dormitorul dvs., precum și toate detaliile despre saltea în sine, cum ar fi nivelul de fermitate, sistemul de suport și informațiile despre garanție.

Lasă un comentariu