Cumpărarea unei somiere: Informații Utile Înainte de Cumpărare

Cumpărarea unei somiere Informații Utile Înainte de Cumpărare

Ai crede că ceva atât de elementar ca o somieră de pat ar fi ușor de înțeles, nu-i așa? Chiar dacă poate părea că o bază de saltea nu este nimic mai mult decât o tăbliță, nimic în lumea paturilor nu ar putea fi mai departe de adevăr!

Există o mare varietate de baze din care puteți alege, cum ar fi otomane și paturi cu depozitare, până la paturi supraetajate și somiere reglabile.

Este esențial să țineți cont de faptul că atât nivelul de confort oferit de somiera, cât și durata de viață preconizată a saltelei sunt influențate de selecția somierei, motiv pentru care cele două sunt de obicei achiziționate împreună ca set.

Dacă intenționați să le cumpărați individual, atunci trebuie să vă asigurați că sunt compatibile pentru a fi utilizate împreună.

Rețineți că un pat matrimonial de la un producător poate să nu fie același lucru cu un pat matrimonial de la un alt producător, așa că asigurați-vă că verificați specificațiile tehnice cu atenție.

Ar fi o risipă de bani să achiziționați o saltea nouă pentru o somieră veche, prin urmare, rezistați tentației de a face acest lucru. Este aproape garantat faptul că utilizarea tăbliei vechi va face ca orice garanție să fie nulă.

De asemenea, utilizarea bazei vechi va reduce suportul, confortul și durata de viață a noii saltele.

Divane


Divanul rămâne cel mai frecvent tip de somieră achiziționat în Romania. În cele mai multe cazuri, tapițeria unui divan este realizată din același material ca și salteaua și se poate extinde aproape până la podea. În cazul în care ajunge până la podea, atunci va veni de obicei cu un fel de recipient de depozitare.

Cel mai opulent tip de divan se numește divan cu arcuri, și are o unitate de arcuri completă care nu numai că servește ca un amortizor de șocuri, dar ajută și la menținerea saltelei în stare bună pentru mai mult timp.

Divanele solide sau cu platformă produc o suprafață solidă prin combinarea unui cadru din lemn cu un panou superior rigid pentru a realiza un pat similar cu tipul de pat care se găsește de obicei pe paturile ortopedice.

Fundației i se poate conferi o oarecare elasticitate prin adăugarea de lamele flexibile din lemn sau cu arcuri deasupra cadrului din lemn, care pot fi, de asemenea, acoperite cu arcuri.

Rotilele și picioarele

Sunt de obicei incluse la achiziționarea de somiere cu margini ferme. Sistemul de arcuri este înglobat într-un cadru de lemn care îl înconjoară, ceea ce duce la o bază care are o senzație mai solidă.

Sertarele pot fi instalate în aproape orice tip de bază de divan fără a compromite suportul sau stabilitatea acesteia.

Acestea oferă un loc de depozitare suplimentar neprețuit pentru oricine are puțin spațiu, indiferent dacă sunt situate în părțile laterale sau în capătul patului.

Nivelul de confort și calitatea patului dvs. nu va fi afectat în niciun fel de adăugarea containerelor de depozitare, dar prețul va crește. Acestea sunt oferite și sub formă de sertare sub pat, care pot fi adaptate pentru a se potrivi sub o varietate de rame de paturi.

Rame de pat


Ramele de pat, care în trecut erau considerate arhaice, au cunoscut recent o renaștere în popularitate.

Acest lucru se datorează faptului că există o selecție atât de vastă de stiluri și modele diferite din care se pot alege, precum și diferite tipuri de materiale cu care se poate lucra.

Componentele primare ale construcției sale sunt lemnul și metalul, dar se pot folosi și plastic, sticlă și o mare varietate de alte țesături și materiale, inclusiv piele.

Deoarece unele dintre ele sunt tapițate în întregime, inclusiv tăblia, acest lucru vă oferă posibilitatea de a introduce un strop de culoare în dormitorul dvs. fără a fi nevoie să redecorați! Există, de fapt, ceva disponibil pentru a satisface preferințele fiecăruia.

Fiecare cadru de pat pe care îl achiziționați vine echipat cu un fel de sistem de susținere a saltelei. Unele au somiere din plasă de sârmă, în timp ce altele au instalate somiere complet cu arcuri pentru o senzație de mai multă amortizare și lux.

Cel mai popular tip are lamele din lemn pentru bază, deși unele au somiere din plasă de sârmă.

Unele paturi vin, de asemenea, cu componente suplimentare, cum ar fi sertare de depozitare sub saltea, iluminare încorporată pentru căpătâiul patului și colecții extinse de mobilier complementar pentru dormitor.

Paturi supraetajate


Atât paturile supraetajate, cât și paturile căsuță sunt alegeri comune pentru familiile cu mai mulți copii. Există o mare varietate de modele disponibile, de la paturi supraetajate clasice din lemn de pin la paturi înalte colorate cu tobogane, corturi și birouri. Majoritatea adulților își amintesc cu drag de copilăria lor atunci când își amintesc că au dormit în paturi suprapuse. Dacă doriți să creați experiențe comparabile pline de distracție pentru copiii dvs. și, în același timp, să eliberați spațiu în casa dvs., atunci ar trebui să selectați un set de înaltă calitate care să îndeplinească cerințele de siguranță actuale.

Concluzie

În concluzie, atunci când faceți cumpărături pentru o somiera, este important să aveți în vedere dimensiunea, tipul și fermitatea pe care o doriți. Alocarea timpului pentru a cerceta diferite opțiuni vă poate ajuta să luați o decizie informată care vă va oferi cel mai bun somn posibil. Nu uitați să luați în considerare prețul! Achiziționarea unei somiere este o investiție mare și trebuie luată în serios.

Alte articole:

Lasă un comentariu